JCCC @ Museum Dhondt-Dhaenens

The Jesus Creation Control Center / Reycjavik installation is being shown in the museum Dhondt-Dhaenens in Deurle (B) in combination with an installation by Erki Devries, from 24/07/2004 untill19/09/2004.

Simultanioiusly, there is the “ijs” exhibition with Ásmunder Ásmundson, Steingrimur Eyfjord, Gabriella Fridriksdottir, Icelandic Love Corporation, Gudný Rósa Ingimarsóttir, Harldur Jónsson, Libia Pérez de Siles de Castro & Ólafur Árni Ólafsson, Poni, Hrafnkell Sigurdsson en Magnus Sigurdarson.

“Lievelingsthema’s als oorlog, religie en creatiedrang worden kritisch en speels verenigd in de installatie. De imperialistische gedachte – het opdringen van een wil, een visie of een beeld – staan centraal.
Als overtuigd pacifist en neo-softy plaatst Ruben Nachtergaele de zwaar beladen beeldtaal in een intiem menselijk perspectief door in de sountrack zijn ware ziel bloot te leggen.”

Unfortunatly, I lost all my pictures.

But here’s the track that sounded from inside the Jesus statue. It contains field recordings from reycjavik and found footage from my weird vinyl record collection.