Vignette

sounddesign voor Vignette, het afstudeerwerk film van Achiel Van den Abeele.

“Een vreemdeling verschijnt op onbekend terrein en kijkt naar de wereld middels de meetapparatuur van zijn beroep. In het cirkelvormige beeld van de landmeters lens wordt alles onzeker. Objecten zijn zo veraf als ze nabij blijken te zijn en hoekige figuren krullen op tot cirkels. Terwijl hij de grenzen van dit bewegend landschap in kaart brengt, staat de man volkomen stil en observeert. We zoomen in op zijn wereld en proberen door te dringen tot het complex van beelden en geluiden waarbij alledaagse momenten betekenisvoller worden dan dramatische actie. ”

cast : Risto Kübar, Julie Kurris, Evelynne Verhellen, Sara Lâm; crew: Cedric Van Kerkhoven (DOP), Rachel Strijdonk, Daphe van den Blink, Maurtis Heemskerk, Jasper Filkschuh, Suzanne de Baene, Saco Dhondt, Luis Pizarro; sounddesign: Ruben Nachtergaele mix: Michel Coquette; mentoren: Johan Opstaele, Frank Vandeveire