imaginair museum

Voor het ‘Imaginair Museum’ in het SMAK Gent verklankten we drie kunstwerken:

the Aeromodeller van Panamarenko:

aeromodeller01

De man die de wolken meet van Jan Fabre:

fabre-wolkenmeter

de Vogel van Thierry De Cordier

decordierbewaker

Hidde Van Schie maakte het script en samen met Peter Aerts schaafden we er verder aan. Sara Vertongen was de gedroomde actrice om de tekst te interpreteren en vorm te geven met speelsheid, kracht en massa’s inlevingsvermogen. Mijn hele gezin werd ingeschakeld als gastacteurs. Het resultaat is een maf hoorspel dat de werken verklankt zonder té veel te beschrijven. We wilden de verbeelding prikkelen eerder dan invullen. Een 5.1 geluidsontwerp maakt de beleving immersief.

 

Script: Hidde Van Schie; geluidsontwerp: Ruben Nachtergaele; stemacteurs: Sara Vertongen, Eva De Groote, Trixie, Smilla en Ayco Nachtergaele, Marilou Provost. DVD authoring: Elias Heuninck