press / lewisinheaven CD

press reviews on the lewis in heaven CD

gonzo circus magazine

“Lewis In Heaven

(www.Our-Records.com / Aim-Distribution.com)

We wandelen door het bos en wijken van het pad af. De bomen die we kennenzijn niet meer.  We zoeken naar een oude atoomschuilkelder. We vrezen geen oorlog, maar het is gewoon de enigste plaats waar we nog ongestoord alleenkunnen zijn. We willen denken, aan niets en eigenlijk ook weer aan alles. We hebben ‘Lewis In Heaven’in onze cd-speler zitten en we dwalen samen met hen af. Ze gooien negen nummers te grabbel of zoals ze zelf zeggen: ‘liedjes en melodietjes uit vervlogen tijden’. Ze komen uit Gent, maar als ik het niet wist zou ik vreemde namen van abstracte planeten verzinnen. Omdat ze evengoed daar zouden kunnen wonen. Ze hebben een eigen universum. Hun plaat opent met ‘vreemde stemmetjes¹ en je denkt aan die éne spirituele ervaring op de leeftijd van zeven die alles veranderde. Ze doen iets met klanken, en ergens voel je hoe ze over je schouders heen meekijken. Ze klinken zoals alle elektronicaplaten die ik heb liggen en ook zoals niet één. Ze hebben geluid en beeld, ook hier tonen ze dat ze vooral verhalenvertellers zijn. Ze gebruiken geen woorden, want er zijn genoeg andere manieren om iets te zeggen. Ze hebben ook een verleden, maar volgens mij hebben ze nog meer een toekomst. Eerst release op het nieuwe ‘Our-Records¹, u wilt niets missen.

(pds) gonzo

review in oor magazine

 

 

here’s a review on the eponymous lewis in heaven CD:

and here’s a review by soit dit en passant:

 

.. and another one: