Oordeur installatie

luistermaquette voor de podcastreeks Oordeur.

Oordeur is een reeks audioportretten van mensen die wonen in dezelfde straat, in samenwerking met Eva De Groote. Een podcast geënt op verhalen van mensen die hun dagelijkse habitat delen maar verder niet meteen iets gemeen hebben. Of toch. In hun zoeken, hun blijdschap of verdriet zijn ze vaak meer verbonden dan vermoed.

Om de afleveringen ook lokaal offline toegankelijk te maken ontwierpen we een geluidsmaquette. We gingen op zoek naar plekken in de openbare ruimte waar genoeg rust en luwte was om het luisteren mogelijk te maken. Zo kwamen we uit bij het semipublieke karakter van een bibliotheek en vonden een ideale partner in De Krook. Het meubel werd gerealiseerd binnen mijn stadsresidentie in kunstencentrum Vooruit.

Media:

intro Oordeur op Tumult
interview op Tumult over leven en werk van Eva De Groote en Ruben Nachtergaele

4 afleveringen integraal uitgezonden op Hijack

korte reportage op de vernissage in de krook door AHS Journalistiek

Presentaties:

van 14/12/18 tot 5/1/19 in Bibliotheek De Krook
van 2/3 tem 23/3/19 in de buurtbib van St.Amandsberg
van 3/4 tem 30/4/19 in Standaard Boekhandel Zuid Gent

 

 

Oordeur Destelbergenstraat werd gerealiseerd met de steun van Stad Gent, De Krook en Urgent.fm. De Maquette werd gemaakt door Marijn Dionis. Speciale dank aan Klaartje Verbouwhede bij De Krook voor de productionele ondersteuning en Timon en Tania bij Urgent.