Timmerwerkt

Voor veel nieuwkomers zijn de obstakels om een opleiding te volgen of werk te vinden groot: te weinig kennis van de taal, niet de juiste diploma’s, vooroordelen op de arbeidsmarkt … Bij Timmerwerkt kunnen gemotiveerde vluchtelingen zinvol aan de slag.

Het is onze overtuiging dat de maatschappij nood heeft aan meer warmte: meer tijd maken voor elkaar, meer luisteren naar elkaar, meer openheid voor elkaar. Vanuit die houding vertrekken al onze relaties: die met klanten, met leveranciers, met medewerkers en met partners. We streven naar een warmere en tragere samenleving die zich kan aanpassen en open staat voor verandering.

De podcast Timmerwerkt brengt portretten van nieuwkomers die al timmerend proberen om een nieuw leven uit te bouwen. Tegelijk wordt Timmerwerkt een bijzonder tijdsdocument. Het is immers ook het relaas van een paar ondernemers die op een dag een wild plan opvatten: laten we keukenkasten en badkamermeubels maken en tegelijk bouwen aan een warme samenleving.

Ik maakte deze aflevering met Eva De Groote. De begin- en eindtune is van Hans Gruyaert en Jurgen Deblonde.