Wat jij niet ziet, een podcast over kinderepilepsie

De vallende ziekte, zo wordt epilepsie in de volksmond genoemd. Iemand die aan de ziekte lijdt krijgt af en toe een aanval maar leidt verder een vrij normaal leven. Toch? Dat is alleszins het beeld dat ik zelf had voor ik aan deze podcast begon. Het blijkt niet te kloppen. Toch niet voor kinderen die leiden aan epilepsie die niet onder controle te krijgen is met medicatie. De ziekte richt ravages aan in de hersenen en het leven van het kind. En het ganse gezin zit mee op de roetsjbaan.

Eva De Groote en ik maken deze podcast in opdracht van Steunpunt Kinderepilepsie. In de eerste aflevering gaat Eva in gesprek met een tiener die aan medicatieresistente epilepsie lijdt, met een moeder die alles doet om het epilepsiemonster getemd te houden en met prof. Jansen en prof. Lagae, beiden kinderneurologen van respectievelijk het UZ Brussel en het UZ Leuven.