Imaginair museum #2

“Welkom in het Imaginair Museum! De kunstwerken bestaan wel echt, maar het museum zie je alleen in jouw hoofd.” Een nieuwe reeks verklankingen voor SMAK.

In 2016 maakte ik voor SMAK Gent een hoorspel, dat als ‘imaginair museum’ te beluisteren was in de screeningruimte van het SMAK. Hiermee wilden we enkele werken uit de collectie die niet tentoongesteld worden op een nieuwe manier ontsluiten voor een familiepubliek.

In maart 2019 maakten we een nieuwe reeks verklankingen. Dit wordt de start van een collectie werken die als audio te beleven zijn. Ik werkte deze keer samen met Joris Hessels. Hij is acteur en maker van o.a. Radio Gaga en De Weekenden. Het werd een warme, energieke en grappige opnamesssie bij Urgent.

Dit zijn de originele werken:

Raketenbaum / Michael Sailstorfer
Driftwood Line / Richard Long
Senza titolo / Janis Kounelis
Chasing the blue train / David Hammons