Oordeur Destelbergenstraat

Oordeur is een podcast met portretten van mensen die wonen in dezelfde straat.

 

Als architect en geluidskunstenaar is luisteren voor mij de basis van creatie. Eva De Groote is schrijver, haar literair debuut ‘Na de regen’ verscheen eerder dit jaar bij Uitgeverij Angèle. Als artistiek duo leggen we ons oor te luister in het weefsel van de stad. Voor deze editie gingen we op bezoek bij bewoners van de Destelbergenstraat. Ik maakte voor elk portret specifiek geluid en muziek op maat, door in te tunen op de persoon. Soms werd het een interpretatie van de inhoud, soms een verklanking van een onderliggend gevoel als auditieve subtekst. Het resultaat is een breed spectrum: organische electronica, geneurie en een nummer op akoestische gitaar voor de laatste aflevering.

abonneer je op deze podcast: rss  Itunes

Oordeur Destelbergenstraat werd gerealiseerd met de steun van Stad Gent, De Krook en Urgent.fm.