hotdogski – recensie

Carmen Van Puyenbroeck schreef  op Gent Blogt:

hotdogski“De mannen van Kapotski heb ik al meermaals bezig gezien, ze brachten goeie ambiance vrijdag op Iron Muide en zondag met Hotdogski. Dat is een winnend project van Kunst in de Buurt, waar Gentblogt al eerder verslag van maakte.

Hotdogski richt zich op de Bernadette-wijk, een eerder geïsoleeerde sociale tuinwijk op de grens van Sint-Amandsberg en Oostakker Lourdes. Het is een wijk met een 200-tal uniforme huisjes, een van de eerste Gentse tuinwijken. Een buurt die niet echt gekend is buiten Sint-Amandsberg, denk ik.
Kapotski heeft daar een atelier in een vroeger schoolgebouw dat sinds 2005 onder beheer valt van Nucleo vzw. Er zijn plannen om die school om te bouwen tot een cultureel buurthuis en ‘t is echt wijs dat Kapostki activiteiten opzet voor de mensen uit de tuinwijk.

Samen met een vriend uit Dublin en mijn lief ging ik dus benieuwd kijken naar deze eerste Hotdogski-editie. Hun hotdog/mediamobiel stond op een pleintje, daarvoor stonden twee koersfietsen op rollen… Philippe, de straathoekwerker, organiseerde een kleine koers-competitie.
Een veertigtal kindjes en jongeren waren al direct van de partij en schreven zich in voor de koers op rollen… Doch ook een twintigtal volwassenen hun interesse was gewekt, men kocht allen een hotdog (mét zuurkool, ‘t waren goeie), een pintje, nen cola… en de bewoners kwamen supporteren voor hun kroost, buren, vrienden… op de velos.

hotdogskiEr waren twee competities: min en plus 14 jarigen. Maud (bekend van oa Kotmadam) babbelde de koers en de middag aan elkaar. Het was grappig om te zien en horen hoe Maud werd herkend als “BV” en hoe hij omging met de personages die de mensen in hem zagen.

Er was een meiske Deborah dat ongelooflijk hard kon fietsen en twee keer bijzonder nipt is verslagen door een gast… Way to go girl! Mijn lief heeft ook meegekoerst maar heeft de tweede keer verloren en kreeg daarna een appelflauwte.

Een hevige stortbui maakte dat de aanwezigen gingen schuilen onder het hotdogski kraam, vree goei dat ze afdakjes hadden voorzien… De koers bleef doorgaan in de regen en de winnaars werden bekend: Ken won duidelijk bij de –14 jarigen en probeerde ook Giavanni van +14 te verslaan maar bleek uiteindelijk te vermoeid om het nog te halen

 Zowel winnaars als verliezers kregen een prijs, allemaal in sfeer van het multimedia Hotdogski gebeuren. Ondertussen zorgde het Hotdogski-kraam voor de sfeer, swingende muziek én hun clipkes .. . Indien de regen er niet tussen was gekomen zou er wel nog een danspasje van zijn gekomen. Kortom: de eerste Hotdogski is geslaagd! “