Move on

compositie en sound design voor Dans/theatervoorstelling van Karim Kalonji

Karim Kalonji maakte bij Victoria Deluxe een dans/theatervoorstelling over de diverse manieren waarop jongeren onze/hun stad gebruiken.

In de stad maken we beelden op plekken waar jongeren voorbij komen, hangen,…op plekken die door jongeren worden gebruikt: station, bussen en trams, de ingang van scholen, shoppingcenters, … We proberen de (a)typische bewegingstaal op beeld te registreren: hoe ze hangen, elkaar lichamelijk plagen, elkaar lichamelijk verleiden, vluchten voor en vechten met elkaar, slenteren, hangen, zich haasten,…

Dit artistiek onderzoek wil vooral in beeld brengen op welke manier de jongeren de publieke ruimte in onze steden gebruiken (en kleur geven: in letterlijke en figuurlijke betekenis). Belangrijk is dat de vaststelling dat grote delen van de publieke ruimte sterk en streng gecontroleerd worden (o.a. door camera’s, politieagenten,…). We kunnen in die zin de hypothese van de ‘bezette stad’ hanteren en onderzoeken hoe jongeren zich in die bezette stad proberen vrij te bewegen (bevrijden).

regie en choreografie: Karim Kalonji, spel: Hilair Francisco, Jose Ordonez, Kristina Kristova,Yannick Tayou, Lauren Spruyt,Yvette O. Boatemaa, Nabil Haizoune, Sammy LP, Steffen Meirlaen, muziek: Ruben Nachtergaele, lichtontwerp: David Moons, coaching: Dominique Willaert, Chokri Ben Chikha