Touche

muziekadvies en mix voor film van Benjamin Vandewalle

“Met enkel bewoners van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels, bezoekers van het dagverzorgingscentrum en de leerlingen van het vierde leerjaar ging choreograaf Benjamin Vandewalle aan de slag. Benjamin zoekt met hen naar raakpunten en tegenstellingen en hoe deze verenigen in één choreografie.

Beweging speelt zowel bij jongeren al bij ouderen een belangrijke rol in het leven. Waar kinderen aangeleerd krijgen om minder te bewegen en stil te zitten op de schoolbanken, bewegen ouderen van nature minder.  Samen onderzoeken ze hoe bepaalde bewegingen zich verhouden tegenover zichzelf en tegenover elkaar. Via bewegingen gaan ze op zoek naar een dialoog, naar raakpunten, maar ook naar tegenstellingen in hun bewegingen.”

 

productie: De Batterie, choreogarfie en regie: Benjamin Vandewalle, camera en regie: Dieter Deswarte, geluidsadvies en mix: Ruben Nachtergaele, ism woon- en zorgcentrum Sint-Jozef, Sint-Lodewijkscollege Spoorwegstraat, met steun van Provincie West-Vlaanderen en Canon Cultuurcel