shifting

Dankzij Guy Van de Putte ontdekte ik de sjamanistische trancereis als een manier om andere bewustzijnsniveaus te betreden en zo aan zelfontwikkeling te doen. De begeleiding op framedrum is voor mij een heel krachtige factor. Daaruit kwam het verlangen om ook zelf een drum te maken. Ook Eva Peeters van sĂ­dhe bleek met datzelfde idee te spelen. En hupla: in het kader van de residentie in het stadsatelier staken we een workshop in elkaar als aanloop naar de performance Stof&as.

“Onder leiding van percussionist Robbe Kieckens en geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele maken we elk onze eigen sjamanendrum. Een sjamanendrum wordt o.m. tijdens rituelen gebruikt om voorbij de zintuiglijke realiteit contact te maken met het onzichtbare, het onkenbare. Door hem zelf te bouwen en te gebruiken, wordt het een bezield instrument dat aan jou verbonden is.

Het werd een intense dag, met een prachtige inleiding door Eva. Dit is mijn drum, in de setting van Stof&as in de Sint Annakerk: