luistermakette Concertgebouw Brugge

luistermakette Concertgebouw Brugge

Dit najaar opende Concertgebouw Brugge zijn deuren met Concertgebouw Circuit, een belevingsparcours dat het gebouw en zijn kunstcollectie opent voor het publiek. Nu Architectuuratelier ontwerp dit parcours samen met Mathilde Geens. We maakten ook een nieuwe klankinstallatie voor de collectie: een instrument/makette/klankinstallatie met binnenin een mini vleugel, een custom klavecimbel en een hoop electronica. Ik kampeerde enkele dagen om field recordings te maken van het gebouw, de mensen, rolkarren, de goederenlift, drankautomaten, borrelnootjes in de loge, kopieerapparaten,muren, trapleuningen, galmende ruimtes, workshops en stemopwarmingen.

 

Concept & ontwerp: Nu Architectuuratelier; realisatie meubel en instrument: Luc Roose, Nathan Wouters, Atento, Ludo Engels; compositie: Heleen Van Haegenborgh, digitaal geluid: Ruben Nachtergaele