luistermakette Concertgebouw Brugge

luistermakette Concertgebouw Brugge

Dit najaar opende Concertgebouw Brugge zijn deuren met Concertgebouw Circuit, een belevingsparcours dat het gebouw en zijn kunstcollectie opent voor het publiek. Nu Architectuuratelier ontwerp dit parcours samen met Mathilde Geens. We maakten ook een nieuwe klankinstallatie voor de collectie: een instrument/makette/klankinstallatie met binnenin een mini vleugel, een custom klavecimbel en een hoop electronica. Ik verbleef enkele dagen in het gebouw om field recordings te maken van de mensen, rolkarren, de goederenlift, drankautomaten, borrelnootjes in de loge, kopieerapparaten, muren en texturen, trapleuningen, galmende ruimtes, workshops en stemopwarmingen. De maquette verklankt de werking van het gebouw achter de schermen.

Concept & ontwerp: Nu Architectuuratelier; realisatie meubel en instrument: Luc Roose, Nathan Wouters, Atento, Ludo Engels; compositie: Heleen Van Haegenborgh, compositie digitaal geluid: Ruben Nachtergaele