With a thousand eyes

With a thousand eyes

sound design voor David Slotema’s bachelor project ‘With a thousand eyes’.

De footage is van veraf geschoten en observeert mensen al selfies maken. De uitdaging was om met ambiances, foley, clothing and breathing deze ‘protagonisten’ tastbaar en dichtbij te maken. Naar het einde van de film verdwijnen de personages in een ‘abstracte data-wolk van selfie-flitsen’. Hier kon ik me botvieren in de creatie van organisch-electronisch geluid.

Film is ½ beeld en ½ geluid. Of zoiets. In dit project bleek opnieuw dat overleg met de geluidsontwerper van in het begin essentieel is in audiovisueel werk. Kiezen welk medium de informatie overdraagt, wat primeert en wat ondersteunt. Een intense communicatie tussen geluid en beeld moet de nodige tijd en ruimte krijgen.

 

with a thousand eyes_screenshot 1