white out

kaat-whiteout_3

Samen met Naomi Kerckhove vormde ik haar afstudeerproject aan het KASK om tot een performance. Resultaat was een hybride vorm; een ‘live’ installatie annex voorstelling in Campo (Gent).  In een lange “decompressie” op live processed gitaar, creëerde ik een mentale omgeving waarin de ‘trip’ van de voorstelling optimaal kon gedijen. De audio speelde ik met ableton live. Naomi filmde live in haar geborduurde 3D omgeving en maakte de camera tot personage. Zo ontstond er een echte interactie tussen acte, beeld en geluid. Een spanning, voelbaar voor het publiek dat in de scenografie werd betrokken door letterlijk bijna in het decor te zitten.

Tijdens een residentie in Buda werkten we verder aan de dramaturgie. Met de voorstelling die hieruit ontstond speelden we in Buda (Kortrijk), Stuk (Leuven) and Vooruit (Gent).

 

van op vooruit.be :

“Oriëntatiepunt zoek. Enkel de duisternis van het wit als de zwarte draad in een geborduurde wereld. Bent u klaar om niet te zien? Vergeet dan vooral uw eigen dimensie aan de deur, in een wit universum waar u deelgenoot wordt. Zoek opnieuw uw eigen coördinaten…” 
 
” Breien is al een tijdje weer hip. Dankzij Naomi Kerkhove kan nu ook de naaimachine heropleven. Toen haar vrienden op café gingen, maar zij niet genoeg geld had om mee te gaan, hield ze zich maar wat onledig met haar naaimachine. ’s Avonds had ze een pak miniatuurkunstwerkjes gestikt en sindsdien is ze niet meer gestopt. Naomi tekent met naald en draad wonderbaarlijke werelden bijeen waarin het heerlijk verdwalen is. Bestaande uit niet meer dan zwarte draad geborduurd op een wit laken, tovert ze toch de meest kleurrijke plekken en personages tevoorschijn en bouwt ze een minifilmset op. Met een klein cameraatje neemt ze de toeschouwer mee op sleeptouw doorheen haar stoffen wereld. Muzikale duizendpoot Ruben Nachtergaele van o.a. Kapotski en de Boomfanfare zorgt voor een filmische soundtrack. “
 

concept en spel: Naomi Kerkhove – geluidsontwerp en muziek: Ruben Nachtergaele – lichtontwerp: Naomi Kerkhove, Akim Hassani & Karel Clemminck –video: Rinus Samyn – vormgeving: Inge Kerfs, Bart Huybrechts & Naomi Kerkhove –dank aan: Tom Vanderborght, Pieter De Clercq, Noëmi Raquèt , Sarah Geirnaert, Stephanie Helland, Ine, Reinout, Tiny, Ira & Lien – coproductie: Buda Kortrijk