les Soeurs

compositie en live muziek bij WIThWIT

Les Soeurs is een beeldend-muzikale voorstelling waarin twee enorme poppen – twee zussen – de hoofdrol spelen. In een grote installatie vol verfrissende details ontstaat een woordeloos spel. Samen met het publiek ontdekken de poppen zichzelf, elkaar en de wereld. Wie heeft nu echt de touwtjes in handen? Les Soeurs is een poëtisch universum op de grens tussen theater, muziek, dans en beeldende kunst. Een prikkelende voorstelling met lange benen, verrassende transformaties, vliegende dekentjes en huilende emmers. De voorstelling bouwt verder op vroeger werk van Freija Van Esbroeck en Erki De Vries.

Tijdens de creatie had ik een computerpanne van twee weken. Niet beschikkend over mijn digitale-trukendoos, greep ik terug naar een oude ‘compagnon de route’ : de akoestische gitaar. Op het eerste zicht een beperking, maar op het tweede een bevrijding. Ruimte voor creatieviteit en spontane eenvoud.  Op deze manier werd de uiteindelijke compositie een mengeling van electro-acoustische geluiden en live gitaar.

concept: Freija Van Esbroeck & Erki De Vries / scenografie & mechaniek: Erki De Vries & Anton Boon / poppen: Freija Van Esbroeck / spel Erki De Vries, Anton Boon, Kate Olsen & Freija Van Esbroeck / compositie en live muziek: Ruben Nachtergaele / dramaturgie Ruth Mariën / kostuum Johanna Trudzinski/Kristin Vanden Bosche coproductie Dommelhof, P2- CCHA & Theater aan het Vrijthof i.k.v. de interlimburgse subsidies, Wp Zimmer, 0090, HETPALEIS, Theater FroeFroe / © Freya Van Esbroeck