interview in gonzo circus magazine


Ruben Nachtergaele draait rond in ovalen cirkels. Het is één vloeiende beweging waarin vaste elementen steeds opnieuw opduiken: de terugkerende samenwerking met zijn broer Jonas, het ontbreken van chronologie en de drang om het podium op te zoeken. Soms zet hij twee stappen naar links, evolutie, om dan opnieuw in ovalen cirkels rond te draaien. Hij heeft nood aan een focus beseft hijzelf, maar heeft vooral teveel ideeën om echte keuzes te maken. Ergens in het begin van ons gesprek zal hij zeggen: “voor zover ik het door heb is de clou van muziek maken zo eerlijk mogelijk te zijn. Iets zo correct mogelijk behandelen.” Ook muzikale integriteit is één van de vele rode draden die steeds opnieuw terugkeert. Ruben Nachtergaele is en was deelgenoot in Starbot, Starbot Ensemble, Kapotski en is onder zijn eigen naam actief als Lewis In Heaven. Het is het verhaal van een architect die wist dat hij nooit architect zou worden en vervolgens de muziek induikelde.

door Peter Deschamps in gonzo circus magazine nr 60