Oordeur installatie

luistermaquette voor de podcastreeks Oordeur.

Tussen 14 december 2018 en 5 januari 2019 presenteerden we onze installatie in De Krook. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op de eerste verdieping terecht voor een uniek luistermaquette, waarop “Oordeur Destelbergenstraat” te beluisteren is.

Oordeur is een reeks audioportretten van mensen die wonen in dezelfde straat. Een podcast geënt op verhalen van mensen die hun dagelijkse habitat delen maar verder niet meteen iets gemeen hebben. Of toch. In hun zoeken, hun blijdschap of verdriet zijn ze vaak meer verbonden dan vermoed.

Naast de tijdelijke installatie op de eerste verdieping van De Krook komt Oordeur ook ‘on air’ bij Krook-bewoner Urgent.fm:

Woensdag 5 december waren we een eerste keer te gast bij Tumult.fm. Een week later – woe. 12/12 tussen 13 en 14u – volgde een langer gesprek over onze artistieke praktijk.

Vrijdagen 18 en 25 januari zijn de meest recente portretten van “Oordeur Destelbergenstraat” te beluisteren tijdens het Hijack-uur (13-14u).

Oordeur Destelbergenstraat werd gerealiseerd met de steun van Stad Gent, De Krook en Urgent.fm. De Maquette werd gemaakt door Marijn Dionis. Speciale dank aan Klaartje Verbouwhede bij De Krook voor de productionele ondersteuning en Timon en Tania bij Urgent.