Borderline

Borderline

In april werkte ik samen met de heerlijke mensen Nick SteurMichel Yang en collectief Walden aan BORDERLINE op de sprookjesachtige terreinen van La Bonne Espérance in Turnhout. We werkten, leefden en creëerden intensief op de site, zonder electriciteit. Soms samen, soms apart. Dit resulteerde een theatrale wandeling. Mijn performance was ‘mud stories’: een geluidsritueel opgebouwd uit twee delen. Een stiltewandeling met deprivatie van geluid en een rituele performance met contactgeluid via stethoscopen. Letterlijk tracht ik tot de kern van materie door te dringen. Zoals in eerder werk wil ik het luistervermogen van het publiek intensifiëren. De geschiedenis van de site laat ik resoneren in het sonore ‘nu’.

 

Griet Mensschaert maakte over het project volgend naslagwerk:

 

ruben-nachtergaele-mud-stories-1sm ruben-nachtergaele-mud-stories-2smruben-nachtergaele-mud-stories-3sm

borderline_ruben_8

borderline_ruben_11

borderline_ruben_2borderline_3 borderline_4 borderline_2 borderline_5 borderline_6 borderline_10 borderline_15 borderline_17

borderline_1

Concept: Nick Steur –  Productie: De Warande, Theater de NWE Vorst en Stichting SoAP – i.s.m.: Natuurpunt – i.s.m. c/o, netwerk voor talentontwikkeling, ANW en Huis voor de Kunsten – foto’s: Bart Van der Moeren, Ruben Nachtergaele